Winkelmand

Lichtgewicht aikido pakken

Train je in warm weer of een vochtig klimaat? Zweet je snel, of krijg je het snel warm? Dan wordt het tijd voor een lichtgewicht Aikido pak. Lichtgewicht Aikido pak? Jazeker, deze bestaan! Er zijn speciale lichtgewicht Aikido pakken die lekker licht zijn, maar toch erg stevig. Aikipro.nl legt in 5 voordelen uit waarom je er echt een moet hebben!

Bij warmer weer gaat je lichaam meer transpireren om het teveel aan lichaamswarmte kwijt te raken. Een lichtgewicht pak voert het teveel aan lichaamswarmte beter af, doordat het minder isolerend werkt dan een standaard Aikido pak. Met een lichtgewicht Aikido pak heb je op minder kans om met een nat pak te zitten die “stempelt op de mat”, omdat het tijdens de les beter droogt.

Een lichtgewicht pak is doorgaans meer dan de helft van het gewicht van een standaardpak en dit scheelt enorm met het maximale toegestane gewicht met je in te checken bagage. Zeker als je vliegt, of als je je veel moet verplaatsen, schelen deze minder kilo’s erg veel.

Een lichtgewicht pak droogt veel sneller en dit is erg interessant als je meerdere trainingen in een korte periode hebt, doordat je pak tussendoor kan drogen.

Door het lagere gewicht hoef je tevens bij het opstaan minder gewicht op te tillen (dit kan soms meer dan 1 kilogram schelen: pak + transpiratievocht). Dit lijkt weinig, maar train een keer voor de grap met 1 kilogram lood aan je pak of enkels en je snapt waarom!

Lichtgewicht Aikido pakken zijn doorgaans van een wat zachter katoen gemaakt en dit voelt lekker zacht aan en minder ruw dan de standaard Aikido pakken met een geweven motief. Daarnaast blijven de lichtgewicht Aikido pakken zachter dan de standaardpakken na een aantal keer wassen.