Winkelmand

Maat judoband kiezen

Welke maat judoband heb je nodig?

Er zijn in feite twee manieren om de maat van je judoband te bepalen. Het is mogelijk deze methodes afzonderlijk toe te passen, maar Aikipro.nl raadt aan beide te combineren zodat je de juiste maat meteen goed hebt. De eerste manier is de meest simpele:

Manier 2: Heuptaille x 2 + 80/90 centimeter. Stel dus dat je heuptaille 80 centimeter is, dan heb je een maat 260 judoband nodig (80 centimeter x 2 = 160 centimeter + 80/90 centimeter = 250 centimeter). Bij twijfel raden we altijd aan een maatje groter te nemen, dus in dit rekenvoorbeeld judoband maat 260.

In de bovenstaande twee rekenvoorbeelden zie je dat je lichaamslengte niet altijd iets zegt over je bandmaat. Combineer beide rekenvoorbeelden, zodat je de juiste maat judoband bestelt.

Verschillen in judobanden

  • Aantal naaistiksels: Een band met meer naaistiksels gaat langer mee doordat het steviger is en het tevens beter vastzit in de knoop.
  • Productiekwaliteit: Een standaard judoband is minder mooi afgewerkt dan een judoband die gemaakt is door een traditionele (Japanse) werkplaats. Gedeeltelijk handwerk biedt nu eenmaal betere kwaliteit dan standaard fabriekswerk.

Prijzen judobanden

Voor beginners en jeugd zijn standaard judobanden prima om mee te beginnen en de goedkoopste judobanden zijn te krijgen vanaf € 10,-. Voor mensen die een zwarte band behalen, of al een zwarte band dragen, is het aan te raden te kijken naar de iets duurdere judobanden van Seido.