Winkelmand

Iwata

Iwata Judo kleding

Iwata is een merk dat van oudsher gespecialiseerd is in het maken van Judo kleding. Het merk is opgericht door Morihhei Ueshiba, maar hij werd geholpen door Jigoro Kano, de grondlegger van de vechtsport Judo. Iwata begon samen met Kano met het ontwikkelen van de Kannuki. Een Kannuki is een veter die in de broek wordt geplaatst zodat je de broek strak kunt trekken. Hiermee hebben ze een grote verandering gebracht in de kleding van Judo, gezien de Kannuki nog steeds wordt gebruikt. 

Iwata Aikido kleding

Iwata begon ook met het produceren van Aikido kleding, naast enkel Judo kleding. Aikido kleding werd onafhankelijk geproduceerd van Judo kleding. Hierdoor kon de Aikido kleding op maat gemaakt worden voor de specifieke behoeftes van deze sport. Om dit zo goed mogelijk te doen, werd geluisterd naar de meningen van de Aikido instructeurs en consumenten. Zo kwam naar voren dat de kleding net zo sterk moet zijn als Judo kleding, maar dat je je makkelijker moet kunnen bewegen in een Aikido pak. Ook werd kniebescherming in het pak ontwikkeld zodat het pak en je knieën minder snel beschadigen. 

Iwata Aikikai kwaliteit

Door de nauwe samenwerking tussen de vraag- en aanbodzijde, weet Iwata topkwaliteit te leveren. Aikido kleding van Iwata heeft een lange levensduur dankzij de verfijnde productiemethode. Daarnaast biedt kleding van het merk zeer veel comfort. Volgens de Japanse Aikidoka biedt geen enkel ander Aikido merk hetzelfde comfort als Iwata. Tevens is Iwata het topmerk binnen de Aikido wereld. Veel andere merken hebben geprobeerd om tegen betaling een Aikikai licentie te krijgen, terwijl Iwata de enige producent is die haar kleding mag leveren aan de Aikikai Hombu dojo. Bij Aikipro.nl vind je de beste Aikdo en Judo producten van Iwata tegen de beste prijs.