Winkelmand

Seido

Seido Aikido producten

Seido is een van de nieuwere Japanse Aikido merken en is net als veel andere merken ook gevestigd in Tokio. Seido is in 2010 opgericht door de Fransman Jordy Delage en zijn Japanse vrouw Eriko Hoshi. Seido verkoopt met name artikelen buiten Japan, vooral in Frankrijk. Ze zijn in een paar jaar tijd uitgegroeid naar een bedrijf met 5 man en hebben ondertussen al meer dan 15.000 orders verscheept.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Seido en dit is in alle producten terug te vinden. Voor de Aikido Hakama’s werken ze met traditionele werkplaatsen en de stoffen selecteren ze zelf. Houten wapens halen ze bij geselecteerde werkplaatsen in Kyushu en de Aikido pakken worden alleen gemaakt door specialisten, het merendeel met de hand.

100% made in Japan

Aangezien kwaliteit voor Seido een belangrijk speerpunt is, hebben ze besloten voor 100% made in Japan. Waar veel andere budomerken steeds vaker kiezen voor China, Bangladesh of andere lageloonlanden, kiest Seido voor Japan. Doordat het in Japan wordt gemaakt, kunnen ze de kwaliteit van het product en de productie garanderen. Het is voor veel budoartikelen niet duidelijk waar het product gemaakt is en van welke materialen. Is het gemaakt door kinderen of arme mensen onder erbarmelijke omstandigheden? Is er goed omgegaan met de schadelijke stoffen die overblijven na het bleken van katoen? Met Seido weet je zeker dat je topkwaliteit spullen hebt die op een duurzame manier zijn geproduceerd door experts!

Seido Bokken

Seido is het enige bedrijf in de wereld dat samenwerkt met de laatste vier traditionele werkplaatsen in Japan. Seido heeft een strenge selectie en levert alleen de beste Bokkens. Aikipro.nl levert de Standaard variant en de Deluxe variant en er is bewust gekozen voor (Japans) wit eiken, genaamd Shirakashi (Quercus acutissima). Dit is een boom die groeit in het zuiden van Japan (Kyushu, Shikoku). Deze boom vereist vochtige grond en veel zonneschijn en anders dan Europees eiken is de houtsoort harder en dus ideaal voor het gebruik als Bokken.